wtorek, 9 września 2014

Ślimaczki z szynką na ciepło

Ciepłe pyszne śniadanko. Cos na szybko gdy nie mamy pomysłu.

Czego potrzebujemy:

-Opakowanie ciasta francuskiego
-Jedno jajko
-15dag szynki
-Pół papryki
-Ser żółty ja starlam,na tarce objętościowo tyle co było szynki
-Łyżka śmietany kwaśnej

Białko mieszamy razem z szynką i papryką pokrojoną w kostkę dorzucamy starty ser, śmietanę, sól pieprz do smaku.
Rozwijamy ciasto i smarujemy farszem zostawiając wolny brzeg do zlepienia i zwijamy w rulonik. Kroimy w plastry 2-3 cm. Smarujemy żółtkiem i pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

Można dodać szczypiorek ale nie mialam tym razem.

Z jednego opakowania ciasta wyszło 9 bułeczek

13 komentarzy:

  1. uwielbiam takie rzeczy, dzisiaj chyba podkradnę przepis i też zrobię :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale wygladaja mega przepysznie .. slinka mi cieknie do pasa ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rany!
    Jak zobaczyłam temat to aż mi żołądkiem wywróciło !!!
    A tu proszę takie pyszności :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba wiem co jutro będziemy mieli na obiad...hihihi! Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na śniadanie. Dzięki!!

    OdpowiedzUsuń
  6. No i zrobiłam się głodna ;D Wygląda super i pewnie tak samo smakuje;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ślimaczki wyglądają bardzo apetycznie...dzieciaki będą wcinać :)

    OdpowiedzUsuń